16 Aralık 2015 Çarşamba

Hiç işiniz gücünüz yok mu beyler sizin?






Hiç işiniz gücünüz yok mu beyler sizin?
Afyon Kocatepe Üniversitesi son yıllarda Medrese olmaya merak sardı sanırım. Adamlar işi gücü bıraktılar sürekli vaaz veriyor. Din diyanet sohbeti yapıyorlar. Efendiler sizin başka işiniz gücünüz yok mu? Gidin kansere çare arayın gidin Türkiye’de teknoloji üretimine bakın. Mikro çipler, cep bilgisayarları yapın. Yeni ekonomi modelleri geliştirin. Gidin Türkçeyi nasıl yabancı kelimelerden ayıklarız diye kafa patlatın. 
Hayır Medrese olunca ne değişecek yani? Siz sanıyor musunuz ki Osmanlı’da Medreseler sadece dine diyanete kafa yoruyorlardı. Astronomi tarihine bakın bakalım medreseler ne iş yapıyormuş. İbn-i Sinayı bir okuyun bakalım. Razi’nin kitaplarına bir göz atın. Ben eminim ki cehaletiniz sizden utanacak, siz cehaletinizden değil!
Ne yapacaksınız yani İslam tarihiyle dinler tarihiyle ahlaklı gençler mi yetiştireceksiniz? Hikaye bunlar? Ahlak dinde değil kalbinizde vicdanınızda gizli! Napacaktınız yani sizin sayenizde yeni bir vahiy mi gelecek? Yeni bir peygamber mi inecek? Çıkarın artık şu kafanızdaki Şeyhülislam kavuğunu da ilme fene yönelin. Yani gidin işinizi yapın….

Kerim Hamitoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder